Spoel 1 kilo mosselen onder koud stromend water en verwijder de open exemplaren. Pel 1 teentje knoflook, pers deze uit boven een pan en voeg 1 eetlepel olijfolie en de mosselen toe. Bak de mosselen ca. 4 minuten, schep ze goed om en haal de mosselen uit de pan. Zeef en bewaar het mosselvocht. Haal de mosselen uit de schelp en houd enkele schelpen apart voor garnering. Pel en snipper 1 ui. Breng 750ml water met 1 1/2 blokje visbouillon aan de kook. Verwarm 2 eetlepels olijfolie, bak de ui ca. 3 minuten en voeg 200g risotto rijst(Lassie) toe. Bak de rijst tot deze gaat glanzen en voeg 75ml droge witte Huiswijn toe en laat deze op een hoog vuur verdampen. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en laat de risotto zachtjes koken en voeg steeds wat bouillon toe, als het vocht bijna verdamp is. Schenk na ca. 15 minuten het mosselkookvocht erbij en schep de mosselen zonder schelp door de risotto en warm goed door. Was en hak 3 takjes peterselie. Schep 1 eetlepel roomboter door de risotto en garneer met de mosselschelpen. Bestrooi de risotto met de peterselie.