Risotto Met Appel En Pompoen.

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De pompoen en de appel in een pan met water doen. Het geheel aan de kook brengen en 15-20min. laten sudderen tot de pompoen zacht is. Pompoen en appels afgieten, terug in de pan leggen, de helft van de boter toevoegen en het geheel brokkelig prakken. De rest van de boter met de olie in een pan verhitten en ui en knoflook fruiten tot de ui zacht is. De rijst toevoegen en hem al roerend 2min. meebakken tot alle korrels rondom met olie bedekt en glazig zijn. De wijn door de rijst roeren. Als al het vocht is opgenomen, de bouillon soeplepel voor soeplepel toevoegen (voeg pas een nieuwe toe, als de vorige helemaal is opgenomen). Dit duurt circa 20min. Als er nog 2 soeplepels bouillon over zijn, het pompoenmengsel toevoegen met 1 lepel bouillon. Het geheel koken en al roerend de laatste lepel bouillon toevoegen tot de risotto romig is. De Parmezaanse kaas erdoor roeren en eventueel nog wat peper en zout.

Risotto Met Appel En Pompoen. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept