Eendenborst met Chinese kruiden

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vetkant van eendenborsten in ruitpatroon tot bijna op vlees insnijden. Eendenborsten naast elkaar in lage schaal leggen. In kommetje marmelade, olie, azijn en vijfkruidenpoeder tot dikke pasta roeren. Eendenborsten aan beide kanten goed met marinade bestrijken. Schaal afdekken en eendenborsten in koelkast ca. 1 uur marineren. Af en toe keren.
  • 2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Eendenborsten met vetkant naar onder boven lekbak op rooster plaatsen. Deksel op barbecue leggen en eendenborsten 20 min. grillen. Deksel van barbecue nemen en eendenborsten direct boven houtskool, zonder deksel, in 2 à 3 min. krokant grillen. Eendenborsten op schone plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Eendenborsten in plakken snijden en bestrooien met zout, peper en bosui. Lekker met pandanrijst en peultjes.

Eendenborst met Chinese kruiden is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept