1 Breng de sojasaus met het vijfkruidenpoeder zachtjes aan de kook. Laat het in 4-5 min. tot de helft inkoken. Bestrijk het vetlaagje van de eendenborst-filets ruim met deze 'lak'. Laat ze een uur marineren. Houd de resterende lak achter. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Kook de peultjes 2 min. in water met wat zout en giet ze af. Verhit 2 el olie in een antiaanbakpan. Bak de filets op de kant met het vetlaagje 10 min. op middelhoog vuur. Draai ze om en bak ze nog 10 min. op de vleeskant. Verhit 4 el olie in een wok en bak de knoflook en de peper tot die sterk gaan geuren. Voeg de mie en de peultjes toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Leg de filets even apart. Roerbak in dezelfde pan in de resterende lak hand voor hand de spinazie, totdat deze geslonken is. Snijd de filets in plakken. Verdeel de spinazie over 4 borden, schep de mie en de plakken eendenborst erop. Bestrooi met bosui.
Gelakte eendenborst met Chinese mie is een recept van Albert Heijn