1 Verwarm de ovengrill voor. Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en vervolgens in vier (schuine) stukken. Besmeer ze dun met roomboter. Snijd de brie in dunne plakken. Schil of was de peren. Houd ze bij het steeltje vast en snijd er zo aan beide kanten, langs het klokhuis, plakken van. Smelt de rest van de roomboter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en laat de plakken peer aan beide kanten lichtbruin kleuren. Leg de broodhelften met de opengesneden kant naar boven onder de grill en rooster het brood in 3-4 minuten goudbruin. Neem het rooster of bakblik uit de oven en leg de broodhelften erop, weer met de opengesneden kant naar boven. Beleg twee van de vier broodhelften met peer en brie en bestrooi ze met de peper. Schuif het brood 3-4 minuten terug onder de grill, tot de snijvlakken goudbruin zijn en de brie is gesmolten. Serveer direct.
Broodje geitenbrie en peer is een recept van Albert Heijn