1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar op met bloem bestoven werkvlak leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 24 cm. Ingevette quichevorm bekleden met deeg, deeg aan randen goed aandrukken. Crème fraîche en mosterd door elkaar roeren en over taartbodem uitstrijken. Tijmblaadjes van takjes rissen en zout en peper naar smaak erover strooien. Tomaten dakpansgewijs in cirkels in vorm leggen. Met zout en peper bestrooien en basilicumolie erover druppelen. Taart 1 richel onder midden van oven schuiven en in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm.
2 Als u de taart lauwwarm of koud serveert, kunt u de taart garneren met een verse kruidensalade: meng vlak voor het serveren blaadjes basilicum en munt met grofgehakte peterselie, wat bieslook en enkele druppels citroensap en olijfolie. Schep de salade in het midden van de tomatentaart.