1 In kom bloem mengen met gist en 1 tl zout. In kuiltje 150 ml lauw water en 2 el olie schenken. Vanuit midden tot soepel deeg kneden. Deeg onder vochtige theedoek in kom leggen, op warme plek 1 uur laten rijzen. Uien in halve ringen snijden. In braadpan uiringen met 2 el olie, knoflook, laurier en 2 takjes tijm in 45 min. op heel laag vuur glazig bakken. Regelmatig omscheppen; uien mogen niet bruin kleuren. Knoflook, laurier en tijm verwijderen, uien op smaak brengen met zout en peper.
2 Oven voorverwarmen op 200 ºC. Bakplaat bekleden met bakpapier en deeg erop uitrollen tot rechthoekige lap van ca. 30 x 40 cm. Randen iets omhoog duwen en deeg hier en daar met vork inprikken. Uimassa over deeg uitstrijken en rest van tijm erover strooien. Visfilets, olijven en salami erover verdelen.
3 Bakplaat in midden van oven schuiven en plaatpizza (= pissaladière) in ca. 30 min. krokant en gaar bakken. Eventueel bakplaat na 20 min. op laagste richel in oven schuiven. Uit oven nemen en iets laten afkoelen, want pissaladière wordt traditioneel lauw gegeten. Met salade erbij ook geschikt als hoofdgerecht.
Zuid-Franse uienpizza met salami is een recept van Albert Heijn