1 Ui pellen en snipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten halveren en vruchtvlees in blokjes snijden. Ham in reepjes snijden.
2 In een grote koekenpan olie verhitten. Ui ca. 5 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Paprika en peperstukjes toevoegen en ca. 3 minuten al roerend meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen en ca. 1 minuut meebakken. Tomaten en zout en peper naar smaak toevoegen. Groenten ca. 25 minuten zachtjes stoven tot bijna al het vocht verdampt is. Regelmatig roeren. Intussen eieren loskloppen met een snufje zout en peper. Reepjes ham en eieren door groentenpuree roeren. Eieren op laag vuur al roerend net laten stollen tot een smeuïg mengsel. Piperade direct serveren. Lekker met dikke plakken geroosterd stokbrood.
Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham) is een recept van Albert Heijn