Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)

4
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en snipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten halveren en vruchtvlees in blokjes snijden. Ham in reepjes snijden.
  • 2 In een grote koekenpan olie verhitten. Ui ca. 5 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Paprika en peperstukjes toevoegen en ca. 3 minuten al roerend meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen en ca. 1 minuut meebakken. Tomaten en zout en peper naar smaak toevoegen. Groenten ca. 25 minuten zachtjes stoven tot bijna al het vocht verdampt is. Regelmatig roeren. Intussen eieren loskloppen met een snufje zout en peper. Reepjes ham en eieren door groentenpuree roeren. Eieren op laag vuur al roerend net laten stollen tot een smeuïg mengsel. Piperade direct serveren. Lekker met dikke plakken geroosterd stokbrood.

Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Piperade met Bayonneham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Piperade
45 min-
Bekijk recept
Piperade met kabeljauw
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roodbaars in piperade
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept