Uientaart met ansjovis

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Uien pellen en verticaal halveren. Uien in schijfjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Uien met laurier, tijm, zout en peper in ca. 15 minuten zacht, maar niet bruin bakken; regelmatig omscheppen. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook heel kort bakken. Tomaten en suiker toevoegen. Op halfhoog vuur inkoken tot vrij dikke saus.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Bakplaat bekleden met bakpapier. Pizzadeeg op bakplaat leggen en randen iets omhoog duwen. Olijven in lengte halveren. Uien over deeg verdelen en gladstrijken; tijm en laurier verwijderen. Tomatensaus erover verdelen. Bestrooien met oregano. Ansjovisfilets in ruitpatroon erop leggen. Garneren met olijven. 1 Eetlepel olijfolie erover druppelen. Pissaladière in ca. 15 minuten gaar bakken.

Uientaart met ansjovis is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taart met rode uien
Bekijk recept
Zoete uientaart met ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met gele ui
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pittige uientaart
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept