1 In vergiet linzen wassen. In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen. Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken. Wortel schillen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen. Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper. Vuur laag draaien en linzen ca. 15 minuten koken. Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken. Rest van ui en knoflook fijnhakken. In kom mengen met mosterd en azijn. Al roerend olie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Linzen afgieten en kort laten uitdampen. Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen. Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken. Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie. Bestrooien met bieslook. Lauwwarm serveren.