1 Boen de sinaasappel schoon en rasp boven een kom de helft van de schil eraf (alleen het oranje). Pers de sinaasappel dan uit. Meng in een kom het sinaasappelsap met de olie en de helft van de knoflook. Bestrijk de entrecotes ermee en laat ze afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Roer in een kom de boter zacht en meng de sinaasappelrasp, salie en resterende knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de boter in een schaaltje en strijk de bovenkant glad, of schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rolletje van. Laat de boter in de koelkast in 30-45 minuten weer opstijven; snijd het rolletje in plakjes.
2 Leg de entrecotes op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi het vlees met zout en peper en serveer het met een schep of plakje salie-sinaasappelboter erop.
Entrecote met salie-sinaasappelboter is een recept van Albert Heijn