1 Laat het bladerdeeg ontdooien. Ris de blaadjes van 4/5 van de takjes tijm. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en de knoflook 20 min. op laag vuur tot ze zacht en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat een beetje afkoelen.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in en bekleed de het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.
3 Klop de eieren los in een grote kom. Roer de crème fraîche en verbrokkel de geitenkaas erdoor. Schep de uien erbij en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Schep het uienmengsel op de bladerdeegbodem, leg de rest van het tijm in het midden en bak de quiche in ca. 30 min. goudbruin.