1 Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Citroen en sinaasappel onder koud water schoonborstelen. Helft van schil van citroen en sinaasappel boven kom raspen. Citroen en sinaasappel uitpersen. Citroenrasp en -sap, sinaasappelrasp en -sap, azijn en 1 dl olijfolie in kom tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Oesters openen met oestermes, oesters eruit nemen en vocht opvangen en zeven. Vocht aan dressing toevoegen. Oesters op keukenpapier laten uitlekken. Veldsla over bord verdelen. Besprenkelen met 1/3 deel van dressing. Bloem mengen met zout en peper. Oesters door bloem halen. Overtollige bloem afschudden. In pan rest van olie verhitten. Oesters op schuimspaan leggen en in olie laten glijden. In ca. 1/2 minuut goudbruin bakken, halverwege keren. Oesters op veldsla leggen. 1/4 deel van dressing over oesters sprenkelen. Rest van dressing apart serveren.
Gebakken oesters met citrusdressing is een recept van Albert Heijn