1 Flensjesbeslag met melk en eierdooier bereiden volgens aanwijzing op verpakking. Vier dunne flensjes bakken en laten afkoelen. Dille fijnsnijden, 2 takjes achterhouden voor garnering. Zalm in repen snijden en in keukenmachine zeer fijn malen. Helft van slagroom erbij schenken en alles malen tot glad, smeerbaar mengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Elk flensje insmeren met laagje zalm van ca. 1/2 cm. Vervolgens zalm bestrooien met gesneden dille. Flensjes oprollen.
2 In stoompan ca. 1/2 liter water en visbouillontablet langzaam aan de kook brengen. Rolletjes los van elkaar in stoompan leggen en in ca. 6 a 8 min. gaarstomen. Intussen in pan wijn en rest van slagroom aan de kook brengen en ca. 3 min. laten inkoken. Vervolgens mosterd toevoegen, doorroeren en saus van vuur nemen. Elk flensje in 6 schuine plakjes snijden. Plakjes verdelen op bordjes en mosterdsaus erover scheppen. Garneren met dille.
Gestoomde zalmflensjes is een recept van Albert Heijn