1 Leg de kip in een diepe schaal waar hij qua omvang net in past. Voeg de wijn en tijm toe. Laat minimaal 2 uur marineren, keer af en toe als hij boven de marinade uitkomt. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
2 Verhit de olie in een diepe braadpan en bak de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan. Snijd de spek in stukken en bak in dezelfde pan 3 min. Halveer de sjalot, voeg toe en bak 3 min. mee. Maak de champignons schoon met keukenpapier en bak 3 min. mee. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Doe de kip terug in de pan en voeg de marinade en bouillon toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven.
3 Haal de kip uit de pan. Leg op een schaal en dek af met aluminiumfolie. Meng in een kom de boter en de bloem. Voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel in de pan. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Verdeel de kip in stukken. Schep de saus erover.