1 Snijd met een scherp mes de poten van de kip. Verdeel de poten in drumsticks en dijen en snijd de vleugels eraf. Maak een inkeping langs de ruggengraat en snijd de filets van het kraakbeen. Bestrooi de kip met peper. Bestrooi de kip met de bloem zodat de kip aan alle kanten met een dun laagje is bedekt.
2 Bind de tijm, 3 takjes peterselie en de laurierblaadjes aan elkaar met het touw.
3 Verhit 25 g boter in een grote braadpan en bak de spekreepjes 2 min. Voeg de kip toe en bak in 10 min. rondom bruin.
4 Snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in dunne plakjes. Voeg de knoflook en peen toe aan de kip. Bak 5 min. op middelhoog vuur.
5 Snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min.
6 Laat de zilveruitjes uitlekken. Doe de champignons bij de kip en voeg de uitjes, wijn en de samengebonden kruiden toe. Breng aan de kook. Schenk er zoveel bouillon bij dat de kip onder staat. Doe de deksel erop en laat in 2 uur op laag vuur gaar worden. Verwijder daarna de kruiden.
7 Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi over de coq au vin.
Stap-voor-stap coq au vin is een recept van Albert Heijn