Coq-au-vin blanc

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bestrooi de kip met zout en (versgemalen) peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukken kip aan weerszijden bruin aan. Schep de ui en de knoflook bij de kip in de pan. Fruit ze even mee met de kip tot ze lichtbruin zien.
  • 2 Doe de tijm en de olijven bij de kip in de pan en roer even om. Schenk de witte wijn en de kippenbouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat het geheel met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven.
  • 3 Schep de kip uit de pan en laat het braadvocht met de olijven nog even inkoken tot een iets dikkere saus.

Coq-au-vin blanc is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept