Frans stoofpotje met kipsaucijzen

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar in ca. 25 minuten. Leg de kip-saucijzen in een pan, schenk er zoveel water op dat ze net onder staan, breng ze aan de kook en kook ze op laag vuur 5 minuten. Haal ze uit de pan en bewaar het kookvocht. Dep ze droog. Bak de spekjes uit in eigen vet. Schep de kipsaucijzen erbij en bak ze voorzichtig rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Voeg 250 ml kookvocht van de kipsaucijzen toe, roer de sperziebonen, de Provençaalse kruiden, de knoflook en de mosterd toe en breng het aan de kook. Laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen af, schenk de melk erbij en verwarm deze. Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer het kipstoofpotje met de aardappelpuree.

Frans stoofpotje met kipsaucijzen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tuinerwtencouscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree met witlof en kaas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Stokjesbrood gegrilde paprika en ansjovis
15 min Snack
Bekijk recept
Provençaalse tonijnschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept