1 Aardappels schoonboenen, regelmatig inprikken met vork en op keukenpapier 6 min. in magnetron op vol vermogen laten garen. Aardappels omdraaien en nog 6 min. laten garen. Aardappels in schone keukenhanddoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Ovengrill voorverwarmen. Hamlappen en groenten om en om aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen, ontbijtspek zigzaggend meerijgen. Door 4 el olie Provençaalse kruiden en peper mengen en spiesen hiermee bestrijken. Spiesen op ingevette bakplaat 10 cm onder grill schuiven en in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Af en toe keren. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen, iets openduwen, besprenkelen met rest van olie en bestrooien met zout en peper. Spiesen bestrooien met zout en serveren met gepofte aardappels.
Provençaalse spiesen is een recept van Albert Heijn