1 Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verhit 3 el olie in een soeppan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 3 min. Voeg de passata, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.
2 Rasp ¼ van de oranje schil van de sinaasappel en voeg met de saffraan toe aan de soep. Breng op smaak met peper. Laat de soep 20 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
3 Verhit ondertussen de grillpan. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril 2 min. per kant.Snijd de kabeljauw in stukken. Voeg met de garnalen toe aan de soep en laat nog 7 min. op laag vuur koken totdat de vis gaar is.
4 Snijd ondertussen de rode peper en 1 teen knoflook fijn en meng met de mayonaise (rouille). Breng op smaak met peper. Breng de vissoep ook op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met de knoflook-pepermayonaise en het stokbrood.