Auberginerolletjes met pijnboompitten

6
40 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aubergines wassen en in lengte in plakken van ca. 1 1/2 cm dik snijden. Plakken bestrooien met zout en ca. 30 minuten laten liggen. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Uien en knoflook pellen en snipperen. Peterselie in kopje fijn knippen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Tomaatstukjes afgieten en met chilipoeder door uimengsel scheppen. Ca. 5 minuten zachtjes bakken tot vocht verdampt is. Helft van peterselie erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
  • 2 Grillpan of koekenpan goed voorverwarmen. Plakken aubergine afspoelen onder koud stromend water, droogdeppen met keukenpapier en bestrijken met olijfolie. In (grill)pan aubergineplakken in gedeelten goudbruin roosteren. Geroosterde plakken uitspreiden op plank en bestrijken met uimengsel. Pijnboompitten erover strooien. Plakken aubergine oprollen, beginnen aan kant van steelaanzet. Vastzetten met cocktailprikker. Rolletjes op schaal leggen. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.

Auberginerolletjes met pijnboompitten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Auberginerolletjes met rundvlees
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginerolletjes in tomatensaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-auberginerolletjes met mozzarella, munt en rode peper
30 min Snack
Bekijk recept