1 In kom broodmix mengen met 3 eetlepels olie, zout en 3 dl handwarm water. Met mixer met deeghaken tot samenhangend deeg kneden. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg erop leggen en platdrukken. Olijven en tomaten erover verdelen. Deeg met de hand nog 5-10 minuten stevig doorkneden tot soepel deeg ontstaat. Deeg tot bal vormen en licht bestrijken met olie. Deegbal in kom leggen, afdekken met plasticfolie en deeg op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen tot volume verdubbeld is. Deeg uit kom nemen en even doorkneden. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot dunne, ovale lap van 1/2 cm dik. Deeglap op ingevette bakplaat leggen. Afdekken met vochtige theedoek en nogmaals 30 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225 °C. Met duim hier en daar kuiltjes in deeg drukken. Deeg bestrijken met olie en bestrooien met rozemarijn en zoutvlokken. Brood in 25-30 minuten lichtbruin en krokant bakken. Brood uit oven nemen en laten afkoelen.
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn is een recept van Albert Heijn