Aardappel-kaastaart

8
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ovenschaal met knoflook inwrijven en licht invetten met boter. Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Plakjes bestrooien met zout, peper en mespunt nootmuskaat. Aardappelplakjes in 3-4 lagen in ovenschaal leggen, tussen elke laag wat geraspte kaas strooien. Slagroom langs rand van aardappels schenken. Rest van kaas over bovenste laag aardappels strooien en rest van boter er in vlokjes over verdelen. Aardappeltaart in midden van oven in ca. 1 uur bakken. Na 15 min. oven terugschakelen naar 175 °C en aan einde van baktijd eventueel afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin dreigt te worden. Schaal uit oven nemen. Aardappeltaart warm of op kamertemperatuur serveren.

Aardappel-kaastaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept