Bonendip met walnootolie

8
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken. In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 min. gaarkoken, laatste kwartier 1/2 tl zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen. In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa. Op smaak brengen met 3-4 el citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.
  • 2 Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder. Snijboonruiten droogdeppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.

Bonendip met walnootolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met champignons en dragon
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met gegrilde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Perzikspies
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bonendip
0-10 min -
Bekijk recept
Oudjaarrecept Bonendip Met Walnootolie
10-20 min -
Bekijk recept
Nacho's
20-30 min -
Bekijk recept
Nacho's
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept