Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto

2
45 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout broccoli en sperziebonen ca. 2 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. In kom broccoli en sperziebonen met olijven, witte kaas en pesto door elkaar scheppen. Op smaak brengen met flink veel peper. Mengsel over ovenschaaltjes verdelen. Werkvlak dun bestuiven met bloem en hierop 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Deeg uitrollen tot ronde lap. Hieruit cirkel snijden, die net iets groter is dan doorsnede van ovenschaaltje; overtollig deeg bewaren voor versiering. Op dezelfde manier van overige deegplakjes tweede deegcirkel maken. Cirkels deeg op schaaltjes leggen. Randen met water vochtig maken en deegranden op schaaltjes vastplakken. Met vork gaatjes in deegcirkels prikken. Restjes deeg uitrollen en in lange dunne reepjes snijden. Reepjes deeg tot spiraaltjes draaien en ter decoratie met wat water op deegdeksels plakken. Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eierdooier los. Bestrijk hiermee het deeg. In midden van oven pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept