Calzone met paddestoelen en gorgonzola

2
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand
  • 5 In kom mix voor pizzabodem met 125 ml water en 1 eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens aanwijzingen op pak. Werkvlak bestuiven met bloem. Deeg in 2 gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lappen van ca. 25 cm doorsnede. Bakplaat invetten. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en fijnsnijden. In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al omscheppend bakken, tot vocht verdampt is. Pan van vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper. Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden. Deeg dichtklappen en randen met vork goed dichtdrukken. Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem. Calzones in ca. 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.

Calzone met paddestoelen en gorgonzola is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Pizza calzone
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza piadina calzone
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentecalzone met ham
30 min-
Bekijk recept
Pizza calzone met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept