1 Snipper de ui. Schil de kommer en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten goudgeel. Voeg driekwart van de komkommerblokjes toe en smoor ze 2-3 minuten met de deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken en pureer de soep met de staafmixer. Laat een beetje afkoelen. Snijd de tijnkers.
2 Breng de yoghurt op smaak met peper en een klein beetje zout en roer er de fijngesneden tuinkers door. Meng de overgebleven komkommerblokjes met de rest van de tuinkers. Verdeel de soep over diepe borden (in kommen zakt de vulling naar beneden). Schep in elk bord een flinke lepel yoghurt en trek vanuit het midden met een lepel een cirkel naar buiten. Verdeel het tuinkers-komkommermengsel over de borden.
Komkommersoep met tuinkers is een recept van Albert Heijn