Komkommersoep met tuinkers

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui. Schil de kommer en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten goudgeel. Voeg driekwart van de komkommerblokjes toe en smoor ze 2-3 minuten met de deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken en pureer de soep met de staafmixer. Laat een beetje afkoelen. Snijd de tijnkers.
  • 2 Breng de yoghurt op smaak met peper en een klein beetje zout en roer er de fijngesneden tuinkers door. Meng de overgebleven komkommerblokjes met de rest van de tuinkers. Verdeel de soep over diepe borden (in kommen zakt de vulling naar beneden). Schep in elk bord een flinke lepel yoghurt en trek vanuit het midden met een lepel een cirkel naar buiten. Verdeel het tuinkers-komkommermengsel over de borden.

Komkommersoep met tuinkers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept

Komkommersoep met garnalen
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekoelde komkommersoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Komkommersoep met rauwe ham
40 min Voorgerecht
Bekijk recept