1 Laat het deeg ontdooien. Snijd de pompoen in plakken, snijd de schil eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de pompoen al omscheppend ca. 3 min. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Voeg de bosui en currypasta toe en bak het geheel nog 1 min. Laat het mengsel iets afkoelen.
2 Klop de eieren los met de slagroom. Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de quichevorm in. Leg op een met bloem bestoven werkvlak de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Hak de koriander fijn. Schep de helft van de koriander door de pompoen. Schep de pompoen in de vorm. Verdeel het eimengsel erover. Bak de quiche net onder het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. staan. Garneer met de rest van de koriander en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Kruidige pompoenquiche met koriander is een recept van Albert Heijn