Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Kook de ananas met de witte wijn, de honing, de suiker en de kruidnagels aan de kook. Kook de ananas in 10-15 minuten gaar. Verwijder de kruidnagels en pureer de ananas grof met de staafmixer. Leg een vergiet op een pan en laat de ananas uitlekken. Maak intussen de gremolata. Snijd een paar reepjes van de rode peper en bewaar deze voor garnering. Hak de rest van de peper, de peterselie en de knoflook heel fijn. Meng in een schaal de gehakte peper, peterselie, knoflook, limoenrasp en ca. 100 ml olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout. Bewaar dit tot gebruik. Kook de broccoli beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit de helft van de boter en rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout. Braad de varkenshaas rondom bruin. Houd de pan boven het vuur schuin en lepel er gedurende 4-5 minuten het braadvet over. Schenk het vet uit de pan. Schenk de opgevangen ananasjus in de pan, breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los. Houd de pan weer schuin boven het vuur en lepel de jus er weer gedurende 5 minuten over. Snijd de varkenshaas in dikke plakken en bak de plakken nog 1-2 minuten in de ananasjus. Kook de spaghetti in ruim kokend water volgens de bereidingswijze. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de gremolata. Verwarm de rest van de boter in een pan en laat hierin de broccoliroosjes warm worden. Bedruppel ze eventueel met limoensap.
Varkenshaas met ananasjus van Daan Mommers is een recept van Albert Heijn