Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes

4
1u5 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dompel de spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep de spinazie droog. Snijd de bleekselderij in blokjes. Dompel de bleekselderij 30 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep droog.
  • 2 Leg de kipfilet tussen plasticfolie en sla (met vleeshamer) zo plat mogelijk. Bestrooi met peper en zout en beleg met spinazie en rivierkreeftjes. Rol de kipfilets strak op en sluit af met plasticfolie. Laat 15 min. rusten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven op 200 °C. Neem de kip uit de folie. Laat in een ovenbestendige pan de boter lichtbruin worden. Braad kip rondom aan. Zet de pan met deksel in de oven. Laat de kipfilets in ca. 8 min gaar worden. Schep de kip uit de pan en houd warm.
  • 3 Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los. Giet de fond erbij en laat op hoog vuur ca. 1/2 van de saus inkoken. Snijd de rest van de koude boter in blokjes en klop met een garde in gedeelten door de fond. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rijst met de bleekselderij.

Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept