Sesamvis met citroenpuree

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kabeljauwfilets uit verpakking halen en op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen schillen, in vieren snijden en in een ruime pan in een laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Citroen schoonboenen en schil raspen. Citroen uitpersen. Boter, citroenrasp en 3 el sap door hete aardappelpuree kloppen. Groenten volgens gebruiksaanwijzing stomen. In ruime koekenpan olie verwarmen en visfilets aan een kant in 5 min. bruinbakken. Met sesamzaad en wat zout bestrooien, vis omkeren en nog 1/2 min. bakken. Met 1 el citroensap besprenkelen. Vis op borden leggen, puree en groenten ernaast scheppen. Sesam uit koekenpan over vis en groenten scheppen.

Sesamvis met citroenpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonades in mosterd-uienjus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenpuree met peterselie
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
kippenstoofpotmet spek spitskool en citroenpuree
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sesamvis met spruitjes en krieltjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept