Kook de mosselen ong 5-8 minuten met de wijn in een afgedekte pan tot ze gaar zijn.Schud de pan tijdens het koken enkele keren.Haal 2/3 deel van de mosselen uit de schelp.Bewaar het kookvocht.Verwarm 2 el olie en bak hierin de sjalot met wat zout 3-4 minuten op zacht vuur.Voeg de rijst toe en blijf roeren tot elke korrel goed met olie is bedekt.Schenk het kookvocht van de mosselen en een beetje hete bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen.Schenk daarna weer een hete bouillon in de pan, blijf roeren tot al het vocht verdampt is en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe.Herhaal dit tot de bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet, maar is wel gaar).Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.Neem de pan van het vuur voordat de risotto te droog wordt(het moet een smeuig mengsel zijn).Breng op smaak met zout en peper en roer er nog 2 el olie, de mosselen en de dille door.Laat de risotto afgedekt nog 5 minuten staan.