Doe de goed gewassen mosselen in een soeppan met 2 dl water en een flinke scheut witte wijn.Breng het afgedekt aan de kook, kook de mosselen circa 5 minuten, giet de mosselen af in een vergiet met een kom eronder, om het mosselvocht op te vangen.Neem de mosselen als ze koud zijn uit de schelp, dichte mosselen weggooien!Besprenkel de mosselen met citoensap.Snipper de uien en knoflook, was de venkelknol en snijd ze in fijne reepjes. Hak de peterselie en basilicum zeer fijn. Breng de bouillon met mosselvocht aan de kook en breng het op smaak met wat zout en peper. Verhit in een andere pan de olie, fruit hierin de ui, venkel en knoflook 10 minuten.Voeg de rijst toe en laat al roerend 1 minuut zachtjes meefruiten. Voeg de bouillon toe (eerst 3/4 deel v.d.bouillon) 1/4 later toevoegen.Laat dit gedurende 20 minuten onder af en toe roeren garen.Voeg halverwege de gamba′s toe. Daarna de mosselen,peterselie en basilicum toevoegen aan de risotto.Breng op smaak indien nog nodig met wat zout en peper.
Risotto Met Mosselen En Gamba's is een recept van Smulweb.nl