Griekse spanakopita

10
35 min
Snack
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het filodeeg en spinazie ontdooien en dek het filodeeg af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen. Verkruimel de witte kaas. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn.
  • 2 Schep de kaaskruimels, de helft van het ei, nootmuskaat en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  • 3 Schep onderaan op de vellen een afgestreken eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog tweemaal naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn. Verhit de frituurolie tot 175 °C en frituur de spanakopita in 2 min. goudbruin en gaar.

Griekse spanakopita is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spanakopita cups
45 min + 20 oventijd - Voorgerecht
Bekijk recept
Spanakopita
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gezondere Variant Op Spanakopita Van Astaci
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spanakopita
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept