Laat 2 eetl. boter goed heet worden in een grote pan of de wok. Laat er de gesnipperde ui lichtjes glazig in bakken op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenstukjes toe en laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen gedurende 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rijst en de saffraan toe. Meng dooreen. Voeg ook de aspergestukjes en de diepgevroren paprikamix toe. Overgiet met 3 dl visbouillon en 1 dl droge witte wijn. Breng aan de kook en laat gedurende ? 5 min. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de scampi′s toe en laat nog 5 min. sudderen. De rijst moet al het vocht opnemen. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden. Meng er de stukjes gerookte zalm en een ruime eetl. mascarpone door. Laat nog enkele min. op het vuur zodat de kaas volledig kan smelten. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Risotto Met Scampi's En Gerookte Zalm is een recept van Smulweb.nl