1 Filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien en afdekken met vochtige theedoek. Wortel schillen en grof raspen. Peper schoonmaken en fijnhakken. Koriander fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne reepjes van 3 cm snijden. Blokjes tofu grof hakken. In wok 1 eetlepel olie verhitten en rode peper, bosui, wortel en tofu ca. 3 minuten roerbakken. Koriander erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. filodeeg met vochtige theedoek afdekken. Elke plak filodeeg een voor een in 3 lange stroken snijden en stroken met water bestrijken. Op elke strook onderaan 1 eetlepel tofuvulling scheppen. Punt van deeg schuin erover vouwen, zodat driehoekje ontstaat. Driehoekje zigzag naar boven opvouwen, zodat het rondom omhuld wordt door filodeeg. Op zelfde manier andere wontons maken. Vergiet bekleden met keukenpapier. In wok rest van olie verhitten tot er lichte damp afkomt. Wontons met ca. 6-7 tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin bakken. Met schuimspaan in vergiet scheppen en laten uitlekken. Op schaal leggen en serveren met chilisaus of sesamdip.
Vegetarische wontons is een recept van Albert Heijn