1 filodeeg in ca. 30 minuten laten ontdooien. Knoflook pellen en snipperen. Shii-takes schoonvegen en in stukken snijden. Dun plakje van onderkant aspergepuntjes snijden. Aspergepunten doormidden snijden. Sweetbites schoonmaken, in lengte in repen snijden. In wok 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook, shii-takes, sweetbites en asperges ca. 3 minuten roerbakken. Pijnboompitten door groentenmengsel scheppen, op smaak brengen met zout en peper en op bord laten afkoelen.
2 Ontdooide velletjes filodeeg voorzichtig uitvouwen. Aan zijkant van velletjes filobladerdeeg telkens 1/10 deel van groentemengsel scheppen. Deeg 1 keer omvouwen, zijkanten met water bestrijken, naar binnen vouwen. Rest van deeg oprollen, uiteinde van deeg in puntje vouwen en met wat water vastplakken. Frituurolie in wok tot zeer heet verhitten en hierin loempia's in 2 gedeelten in ca. 3 minuten rondom goudbruin bakken. Loempia's op keukenpapier laten uitlekken. Serveren met groene pesto of zoete chilisaus.