-Breng de gevogeltebouillon aan de kook. -Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de sjalotten 2 tot 3 minuten fruiten tot ze glazig zijn. -Voeg de rijst erbij en roer goed tot alle rijstkorrels met een filmpje olie bedekt zijn. -Giet de witte wijn erover en laat zachtjes koken tot de wijn helemaal is opgeslorpt. -Doe er een kleine pollepel hete bouillon bij en laat zachtjes verder koken tot het vocht is opgeslorpt. -Blijf dit gedurende ongeveer 20 minuten herhalen tot de rijst gaar is. -Proef regelmatig. -De rijstkorrels moeten binnenin nog al dente zijn. -Breng intussen in een kookpot water aan de kook. -Leg de stukken zalm in een zeef en zet die in de kookpot. -Pocheer de zalm 3 tot 4 minuten. -Doe hetzelfde met de scampi′s, maar beperk de kooktijd tot 2 minuten.
Zalmrisotto Met Scampi’s is een recept van Smulweb.nl