Zalmrisotto Met Scampi’s

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Breng de gevogeltebouillon aan de kook. -Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de sjalotten 2 tot 3 minuten fruiten tot ze glazig zijn. -Voeg de rijst erbij en roer goed tot alle rijstkorrels met een filmpje olie bedekt zijn. -Giet de witte wijn erover en laat zachtjes koken tot de wijn helemaal is opgeslorpt. -Doe er een kleine pollepel hete bouillon bij en laat zachtjes verder koken tot het vocht is opgeslorpt. -Blijf dit gedurende ongeveer 20 minuten herhalen tot de rijst gaar is. -Proef regelmatig. -De rijstkorrels moeten binnenin nog al dente zijn. -Breng intussen in een kookpot water aan de kook. -Leg de stukken zalm in een zeef en zet die in de kookpot. -Pocheer de zalm 3 tot 4 minuten. -Doe hetzelfde met de scampi′s, maar beperk de kooktijd tot 2 minuten.

Zalmrisotto Met Scampi’s is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Zalmrisotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrisotto met tuinerwten en wortel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrisotto met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrisotto
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept