Verse tomatensoep

8
40 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vel van de tomaten kruislings in, dompel ze in kokend water en trek het vel eraf. Snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
  • 2 Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 3 min. Voeg de tomaten toe en bak ze 5 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en laat 15 min. zacht koken.
  • 3 Snijd de ham fijn en verkruimel de beschuit. Kneed het gehakt met de rauwe ham, beschuit, het ei, peper en zout, of maal alles in een keukenmachine. Draai gehaktballetjes ter grootte van grote knikkers. Pureer de soep in de pan met een staafmixer. Voeg de balletjes toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken. Zet de pan op een rechaud.

Verse tomatensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept