Appelbollen met vanille en spijs

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd vanillestokje in de lengte aan een kant open en haal het merg eruit. Voeg dit toe aan het amandelspijs. Klop het ei los en meng de helft ervan met het spijs en de kardemom. Vul de appels met het mengsel.
  • 2 Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken die groot genoeg zijn om een appel mee te bedekken. Verdeel het overgebleven spijs erover en strijk uit. Leg op elk stuk een appel. Vouw het deeg over de appel tot een mooie bol en leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bollen met de rest van het ei en strooi daarover suiker. Knip het leeggehaalde vanillestokje in 4 gelijke stukken en steek die als een 'steeltje' boven in de appelbol. Bak de bollen in 20 min. goudbruin. Let op: het vanillestokje is niet eetbaar!

Appelbollen met vanille en spijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Appelgalette
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Banketletter
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde appelbollen
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde appelbollen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Appelbollen
30-60 min -
Bekijk recept