Kruidkoek met rozijnen

20
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom het volkorenmeel, het bakpoeder, de basterdsuiker, de koekkruiden, het kaneelpoeder en een mespunt zout. Rasp boven de kom de oranje schil dun van de sinaasappel. Breek het ei boven de kom en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het beslag glad is. Schep de rozijnen door het beslag.
  • 2 Schenk het beslag in de ingevette vorm. Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de koek 1 uur.
  • 3 Steek een satéstokje in de koek. Komt dit er droog uit, dan is de koek gaar. Bak de koek anders nog 10 tot 15 min. en controleer de koek nogmaals op gaarheid. Laat de kruidkoek ca. 10 minuten afkoelen, keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Bewaar de koek in een trommel of verpak hem in aluminiumfolie.

Kruidkoek met rozijnen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kaasplank met zilveruitjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Kruidkoek met gember en rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoek van Oma Lubje
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoektaart met mascarpone en appel
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sauerbraten 'suddervlees'
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept