1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom het volkorenmeel, het bakpoeder, de basterdsuiker, de koekkruiden, het kaneelpoeder en een mespunt zout. Rasp boven de kom de oranje schil dun van de sinaasappel. Breek het ei boven de kom en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het beslag glad is. Schep de rozijnen door het beslag.
2 Schenk het beslag in de ingevette vorm. Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de koek 1 uur.
3 Steek een satéstokje in de koek. Komt dit er droog uit, dan is de koek gaar. Bak de koek anders nog 10 tot 15 min. en controleer de koek nogmaals op gaarheid. Laat de kruidkoek ca. 10 minuten afkoelen, keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Bewaar de koek in een trommel of verpak hem in aluminiumfolie.
Kruidkoek met rozijnen is een recept van Albert Heijn