1 Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Haal de kabeljauw eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het sesamzaad. Leg de visfilet op een bord en zet 10 min. in de koelkast.
2 Verhit ondertussen 10 g boter in een koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. gaar en goudbruin. Halveer de spruitjes. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de spruitjes in 4-6 min. (afhankelijk van de grootte) beetgaar. Giet af en schep met de cherrytomaten bij de krieltjes. Warm nog 1 min. door.
3 Verhit de rest van de boter in een tweede koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over 4 borden. Serveer met de spruitjes en krieltjes.
Sesamvis met spruitjes en krieltjes is een recept van Albert Heijn