1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kip in met 1 el olie, peper en zout. Boen de citroen goed schoon. Snijd de helft van de citroen in parten. Pel ⅓ van de tenen knoflook. Vul de holte tussen de poten van de kip met de citroenparten, de helft van de tijm en de gepelde tenen knoflook. Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan. Leg de kip in de braadslee, met de borst naar beneden (zo blijft de borst lekker smeuïg en droogt hij niet uit).
2 Snijd de rest van de citroen in 6 parten. Doe de citroenparten, de rest van de tijm en de rest van de ongepelde tenen knoflook bij de kip. Snijd van de bol knoflook het kapje af en voeg de bol in zijn geheel toe. Dek de kip af met aluminiumfolie en zet hem ca. 50 min. in het midden van de oven. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in parten. Neem de braadslee uit de oven, schep de rest van de olie over de kip en leg de aardappelparten bij de kip.
3 Zet de braadslee zonder folie terug in de oven. Laat opnieuw ca. 50 min. in de oven staan. Keer de kip na 25 min. zodat je ook een bruin korstje op de borst krijgt en bedruip hem nog een keer met wat bakvet. Haal de kip uit de braadslee, snijd hem in stukken en verdeel over de borden. Schep de aardappelen erbij.
Knoflookkip uit de oven is een recept van Albert Heijn