Kip met appel en room, uit de römertopf

4
45 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de römertopf in een bak water zodat hij helemaal onder staat en laat hem ca. 30 minuten staan. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd de bruine onderkantjes van de stelen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in plakken. Haal de römertopf uit het water, maar droog hem niet af. Schep de helft van de champignons, de appel, de prei en de knoflook in de römertopf. Leg er de tijm en laurier op. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout en doe ze in de römertopf. Verdeel de rest van de champignons, de appel, de prei en de knoflook erover. Schenk de slagroom over de kip en de groenten in de römertopf, doe de deksel erop en zet de römertopf in de oven. Zet nu pas de oven aan en verwarm deze tot 180 °C. Laat de römertopf 1 1/2 uur in de oven staan. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en bestrooi met de selderij. Serveer met aardappelpuree en een groene salade.

Kip met appel en room, uit de römertopf is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Voor De Slanke Lijn
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Indische Rosbief Uit De Romertopf
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Perfecte Eend
10-20 min -
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept