Appelbollen met rozijnen

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de rozijnen 10 min. in een kom met heet water. Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek ondertussen met de appelboor de klokhuizen uit de appels. Maak de holtes iets groter. Wrijf de appels in met het citroensap. Laat de rozijnen in een zeef uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze met 2 el suiker en de kaneel. Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak, rol ze met een deegroller wat uit zodat ze iets groter worden. Leg in het midden een klontje boter. Zet de appels met de bovenkant naar beneden erop. Vul de holtes van de appels met het rozijnenmengsel en druk dit goed aan. Leg een klontje boter op de vulling. Vouw het deeg langs de appels omhoog. Maak de randen vochtig met een beetje water en druk het deeg dicht. Zet de appelbollen met de sluitkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk er dun de bovenkant van bollen mee en strooi er 1 el suiker over. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de bollen in 25 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Lekker met een bolletje kaneelijs of vanillevla.

Appelbollen met rozijnen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde appelbollen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met vanille en spijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Appelbollen
30-60 min -
Bekijk recept