Knapperige zuurkooltaart met rookworst

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Filodeeg in 2 uur ontdooien. Oven op 200 °C voorverwarmen. Zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Rookworst in plakjes snijden. Zuurkool, paprika en worst mengen. Filodeeg uitvouwen. Met keukenkwastje drie vellen deeg met olie bestrijken en met overhangende rand in quichevorm leggen. Weer drie vellen met olie bestrijken en op dezelfde manier in vorm leggen, nu iets verspringen. Dit nog een keer herhalen. In kom eieren met crème fraîche loskloppen. Met zout en peper op smaak brengen en door zuurkool mengen. Zuurkool in vorm leggen. Laatste vel filodeeg losjes over vulling vouwen. Deeg bovenop taart licht met olie bestrijken. Taart iets onder midden van oven in 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met appelcompote.

Knapperige zuurkooltaart met rookworst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept