Aardappel-courgettetaart met ansjovis

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bladerdeeg laten ontdooien. Ui pellen en snipperen. Courgettes wassen en in plakken snijden. Aardappels schillen en in plakken snijden. Ansjovis laten uitlekken. Oven op 200 °C voorverwarmen. In braadpan olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Ansjovis zachtjes meebakken. Tijdens bakken uit elkaar drukken en in olie laten oplossen. Aardappelplakjes 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Ei met room en peper loskloppen. Quichevorm met bladerdeeg bekleden. Bodem op verschillende plaatsen inprikken. Courgette en aardappel om en om over bodem verdelen. Ansjovis-uimengsel door room-eimengsel scheppen. Roommengsel in quichevorm schenken en met kaas bestrooien. Taart in midden van oven in 35 min. gaar en bruin bakken. Lekker met tomatensalade.

Aardappel-courgettetaart met ansjovis is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept