Erwtensoep van Mar

6
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 12 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een grote soeppan de spliterwten met de knolselderij, de winterpeen, de schouderkarbonades en het zuurkoolspek in de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep ca. 45 minuten, of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen. Neem de karbonades en het zuurkoolspek uit de pan en snijd het vlees in stukjes; gooi het bot van de karbonades weg. Doe het vlees met de prei, de selderij en de rookworst terug in de pan. Verwarm de soep nog 15-20 minuten op heel laag vuur. Breng de soep op smaak met peper en zout. Als u de soep te dik vindt, verdun hem dan met wat water of bouillon. Schep de soep in kommen en geef er roggebrood met katenspek bij.

Erwtensoep van Mar is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde Varkensfilet A´la Mar...
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Geflambeerde Banaan A'la Mar...
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Aardappelgerecht Met Spek Uit De Oven A`la Mar...
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella 'del mar'
0 min
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept