1 Breng de erwten met de hamlappen, karbonade en het speklapje met het water aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken. Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer goed door. Schraap regelmatig over de bodem van de pan. Zo voorkom je dat de soep gaat aanbranden.
2 Schil en snijd de aardappel in blokjes. Was en snijd de prei fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes en de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Voeg de prei, bleekselderij, winterpeen, aardappel, laurier en ui toe en laat de soep nog 30 min. zachtjes koken. Dreigt de soep toch aan te branden, voeg dan 100 ml warm water toe. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.
3 Haal de hamlappen, karbonade en het speklapje uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of reepjes. Snijd de worst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de bleekselderijblaadjes.
Erwtensoep stap-voor-stap is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)