1 Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Laat de witte bonen en kidneybonen uitlekken. Verhit olie in een pan en fruit de ui glazig. Doe de gezeefde tomaten erbij en verwarm 5 minuten op matig vuur. Voeg de witte bonen en de kidneybonen toe en verwarm ze op laag vuur in de tomatensaus. Verhit in een koekenpan olie. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in circa 2-4 minuten per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.
2 Verhit in een andere grote koekenpan de olie en breek de eieren voorzichtig boven de pan. Bak de spiegeleieren op laag vuur in 4-5 minuten gaar en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Neem de bonen van het vuur en voeg peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Verdeel de witte bonen in tomatensaus over borden en leg er een tartaartje op. Leg op elk tartaartje een spiegelei en serveer direct.
Tartaartje met witte bonen in tomatensaus is een recept van Albert Heijn